Roliga Texter

Roliga Berättelser
Roliga Citat
Roliga Listor
Övriga Texter
Annons
Tjuvar överlistade av stulen Mac

Vi har hört många historier om korkade tjuvar som åkt fast på de mest konstiga sätt. Men i vissa fall är nog gränsen mellan korkade tjuvar och smarta datorer mindre än vad man kan tro. Efter ett lägenhetsinbrott i New York lyckades nämligen polisen få fatt i tjuvarna, och större delen av stöldgodset, tack vare en av de stulna Mac-datorerna som tjuvarna kom över. Det var datorns ägare Kait Duplaga, som till vardags jobbar i en Apple Store butik, som gjorde det största jobbet. Duplaga märkte nämligen att hennes dator verkade användas på Internet och slog då igång sin Back To Mac funktion som gör det möjligt att inte vara se hur datorn används utan även styra den själv från en annan Mac. 

När Duplaga kom på att hon hade en webbkamera installerad på sin dator lyckades hon ta ett par bilder av tjuven sittandes vid datorn, innan denna insåg vad som stod på.

Polisen hade inte fått upp några spår efter inbrottstjuvarna men vänner till Duplaga kunde indentifiera mannen, då han tidigare varit på fest i lägenheten. Polisen kunde tack vare detta anhålla två personer och återföra större delen av stöldgodset.

Man påpekade att ett foto av tjuven när denna använde stöldgodset gjorde deras jobb något lättare...